Pep Berga sobre el seu primer any de mandat: “Ha estat estrany”

Els primers 365 dies de Pep Berga a l’alcaldia han passat sense un pla de govern i amb situacions d’emergència que han estroncat moltes prioritats. Berga passa balanç a Ràdio Olot i afirma que, tot i no haver presentat un full de ruta, els projectes segueixen avançant. També ha remarcat la seva voluntat de “mà estesa” tot i les crítiques de l’oposició. 

Imatge d’arxiu (Pau Masó)


El primer any d’aquest mandat començava amb una emergència ciutadana. Els veïns d’Olot aturaven per primera vegada a la història un ple municipal per protestar contra una pujada d’impostos. Va ser el primer contratemps amb què es va trobar el nou alcalde d’Olot. Un any després, Berga afirma a Ràdio Olot que tornaria a presentar els mateixos pressupostos.

 

Després d’aprovar els comptes al desembre i amb una taxa d’escombraries i un IBI més baixos del que preveia l’equip de govern, va arribar un 2020 amb dues emergències més, una climàtica i una altra sanitària.

 

Un any sense pla de govern

Berga també afegeix a aquest primer any de mandat, la poca experiència política d’alguns membres de l’equip de govern, però assegura que s’ha governat més que mai per resoldre les emergències que s’han anat trobant. Unes emergències que, segons, Berga, també han impedit que es presentés el pla de govern.

 

Pep Berga en una Junta de Govern Local durant el confinament (Ajuntament Olot)


De moment no hi ha data per la presentació del que és “el full de ruta” de l’equip de govern d’Olot, però, tot i això, l’alcalde afirma que projectes com l’Espai Cràter, la variant d’Olot, la nova biblioteca o la piscina coberta segueixen endavant. Pep Berga també remarca que segueix amb la “mà estesa” del primer dia, una de les promeses que més han criticat des de l’oposició.

 

L’entesa amb l’oposició va arribar a mínims a finals del 2019. La taula de partits per fer front a la crisi del coronavirus pot haver servit per acostar alguna posició. Pep Berga va ser nomenat alcalde d’Olot el 15 de juny del 2019, ho va fer amb onze regidors i amb una majoria absoluta que tornava al consistori olotí després de 16 anys de pactes entre partits i governs en minoria.

 

Torna a escoltar l’entrevista sencera

Respon