Pep Berga, sobre la instrucció de la fiscalia per frenar les ocupacions: “És una notícia positiva”

Ara bé, l’alcalde també matisa que caldrà veure com es tradueix al carrer. Berga aplaudeix el fet que les molèsties als veïns siguin un argument més per demanar el desallotjament. La capital de la Garrotxa té detectats noranta immobles ocupats i, segons l’alcalde, és la principal problemàtica que té, ara mateix, la ciutat. 

Pep Berga, en una roda de premsa (David Planella)

La instrucció que ha emès la fiscal general de l’estat espanyol ha tingut bona rebuda a l’Ajuntament d’Olot. L’àrea d’habitatge del consistori encara no ha rebut el text, però ja han consultat la informació que ha aparegut en els mitjans i creuen que es tracta d’un pas més per resoldre la problemàtica de les ocupacions il·legals. Aquesta és la valoració que en fa l’alcalde d’Olot, Pep Berga.


Segons Berga, el fet més rellevant de la instrucció és que, a partir d’ara, per ordenar un desallotjament també es tindran en compte les molèsties que l’ocupació pugui estar provocant als veïns.


No n’hi ha prou

L’alcalde d’Olot creu que la instrucció és un pas més, però no del tot suficient. Berga creu que també s’hauria de regular com han d’actuar els cossos de seguretat.


Actualment la ciutat d’Olot té detectats noranta immobles afectats per ocupacions. La setmana passada l’alcalde de la ciutat juntament amb el de Banyoles i l’alcaldessa de Girona van reunir-se amb la fiscal en cap de Girona per tractar la situació. La lletrada els va comunicar que aviat havia de sortir la instrucció que ha aparegut aquesta setmana. Tot i això, els ajuntaments creuen que la problemàtica de l’ocupació il·legal no s’acabarà aquí i que caldrà seguir fent pressió perquè la llei posi més pals a les rodes.

One Response to “Pep Berga, sobre la instrucció de la fiscalia per frenar les ocupacions: “És una notícia positiva””

  1. Xavier García Zabal

    Jo tinc unes prioritats diferents. Per mi alguns dels principals problemes de la ciutat són: atur, precarietat, covid, mobilitat sostenible, pobresa.

    Respon

Respon