Pep Cargol triomfa en la seva primera temporada com a director esportiu a l'ACB

L’exjugador de bàsquet santjoanenc va confeccionar la plantilla del Tecnyconta Saragossa que ara ha fet història. Ha eliminat el Baskonia i, a partir de divendres, jugarà contra el Barça les semifinals de la lliga ACB. Només una vegada, fa set anys, l’equip aragonès havia arribat tan lluny.

Cargol va ser presentat com a director tècnic esportiu el juny passat després d’haver salvat l’equip com a entrenador interí (Basket Zaragoza)

Un garrotxí ha dissenyat la plantilla de l’equip revelació de la lliga ACB de bàsquet. El santjoanenc Pep Cargol va assumir el càrrec de director esportiu del Tecnyconta Saragossa al juny i ara, només un any després, el seu equip és notícia per haver-se classificat per a les semifinals del play-off pel títol. En declaracions a Ràdio Olot, Cargol dona més importància al ‘com’ que al ‘què’, tenint en compte el pressupost que té el Saragossa.


Sense anar gaire lluny, un dels jugadors del planter del Saragossa, el base Carlos Alocén, ha estat designat millor jove de la temporada. Amb una barreja de peces del planter i peces de fora que han apujat el nivell de l’equip, com Okoye, Seibutis i Radovic, el Saragossa que ha confeccionat Pep Cargol s’ha plantat a les semifinals del play-off. Per arribar-hi, els aragonesos es van desfer del Baskonia, en dos partits en què van ser superiors.


Del Baskonia al Barça

El conjunt de Pesic, segon classificat a la lliga regular, és el rival del Tecnyconta Saragossa a les semifinals que arrencaran aquest divendres al Palau Blaugrana. Ara, la sèrie serà al millor de cinc partits, en comptes de tres, i el fet que sigui més llarga sempre beneficia una mica més el favorit. Tot i això, Cargol està convençut que donaran la cara. No es volen conformar amb la classificació per a les semifinals.


Pep Cargol serà divendres a la llotja del Palau Blaugrana amb la mateixa il·lusió que va ser la setmana passada a la del Buesa Arena. Amb la satisfacció de saber que la plantilla que va muntar des de la direcció esportiva ha complert l’objectiu que s’havia marcat: canviar el verb ‘patir’ pel verb ‘gaudir’. I amb l’esperança, per què no, d’allargar la dolça història d’una temporada que a Saragossa no oblidaran mai.

Respon