Coronavirus a la Garrotxa: 136 casos i 12 morts

En total ja són 136 les persones que han donat positiu a la comarca. Aquest dimarts també s’ha conegut la mort d’una altra persona gran a causa del coronavirus. Les víctimes mortals de la covid-19 a la comarca són 12, mentre que a l’Hospital d’Olot hi ha 44 persones ingressades.

112 persones ja han donat positiu per coronavirus a la Garrotxa

Aquest dimarts ha estat el segon dia amb més positius detectats a la Garrotxa: vint-i-quatre en només 24 hores. És el segon augment més brusc des de l’inici de la pandèmia a casa nostra. En total a la nostra comarca ja hi ha 136 contagis, 99 a Olot.

Segons han explicat des de l’Hospital d’Olot a aquesta emissora, la franja d’edat dels pacients ingressats se situa entre els 40 i els 90 anys. Són persones que tenen alguna complicació, més enllà dels símptomes banals que pot comportar la malaltia. Ho explica el director mèdic de l’Hospital, en Jaume Heredia.

 

Les 44 persones que a hores d’ara estan ingressades al centre garrotxí estan repartides entre les tres unitats d’hospitalització que ha habilitat l’hospital. També s’ha utilitzat la Unitat de Cures Intensives que es va obrir la setmana passada per als pacients més crítics. Fins aquest dimarts, hi havia un pacient que ha pogut ser traslladat a l’Hospital Trueta. Heredia diu que la majoria dels ingressats del centre garrotxí estan estables.

 

Pel que fa a les víctimes, fins ara s’han conegut 12 morts per coronavirus (onze a l’hospital i una a la residència del Tura). Totes elles han estat persones grans i amb patologies prèvies.

Respon