Les Planes d’Hostoles dedica una plaça al referèndum de l’1 d’octubre

En el marc de la festa de Sant Cristòfol, aquest diumenge es va inaugurar l’espai en substitució de l’antiga plaça Espanya. L’acte inaugural va comptar amb dues actuacions musicals i els parlaments de diferents autoritats.

La placa que fa referència a l’1O ja llueix a les Planes. (Marc Puig)

Aquest cap de setmana les Planes ha celebrat la festa de Sant Cristòfol. L’Ajuntament va posar punt i final a la celebració amb la inauguració de la plaça 1 d’octubre. Ja feia temps que els veïns de la localitat garrotxina demanaven un canvi de nom. L’espai, anteriorment s’anomenava plaça Espanya. Arran dels fets de l’octubre passat, l’Ajuntament de les Planes va creure convenient substituir-ho pel nom 1 d’octubre per commemorar totes les persones que van anar a defensar el col·legi electoral del poble. Ho explica a Ràdio Olot el regidor de comunicació de les Planes, Marc Puig.

 

L’acte d’inauguració de la plaça 1 d’octubre va comptar amb la participació musical de la Coral Retorn Planenc i el conjunt Música per la Llibertat. A més també hi va haver els parlaments de les diferents autoritats i la germana de Carles Puigdemont. Un dels discursos més destacats va ser el missatge a través de vídeo conferència de l’expresident de la Generalitat.

Les Planes s’afegeix a altres localitats garrotxines que ja tenen o tindran un espai dedicat a l’1 d’octubre. Entre elles hi ha Olot, les Preses, Sant Feliu de Pallerols o la Vall d’en Bas.


 

 

Respon