Preocupació als locals d'oci nocturn d’Olot: “Som un sector perjudicat i perjudicial”

Els pubs i discoteques de la ciutat encaren la fase 3 amb poques perspectives i asseguren que fins que no s’elimini la distància física el negoci no serà rendible. A partir de dilluns podrien tornar a obrir, però ho hauran de fer amb taules i cadires a la pista de ball. Afirmen a Ràdio Olot que “són els últims de la cua” i que estan en “un terreny desconegut” que posa en perill la viabilitat econòmica dels locals. 


En Bernat Montes és propietari de les discoteques Lux i Stromboli d’Olot. Des de mitjans de març els seus locals estan tancats i ha fet mans i mànigues per tirar endavant. Després de tres mesos la setmana que ve preveu tornar a obrir amb l’entrada de la fase 3, però ho haurà de fer amb taules i cadires a la pista de ball i amb només una trentena de persones en un local que té capacitat per més de 100.


Per això, en Joan Estartús, propietari del pub Lucky Luck d’Olot, ha decidit directament no obrir fins que no ho pugui fer al 100%. Ell també fa tres mesos que té el local tancat.


En Joan veu inviable que els clients vagin a ballar o prendre alguna cosa amb mascareta i distanciament social. Diu que trenca l’”esquema de l’oci nocturn”. Durant aquests tres mesos ha pogut paralitzar el lloguer i tirar amb estalvis. Afirma, però, que el coronavirus no farà tancar el seu local.


El negoci no és viable, ni amb terrassa

Igual que en Joan i en Bernat, una situació molt semblant és la que viuen al bar La Flama d’Olot. En el seu cas han aconseguit una llicència de terrassa i la tenen oberta des de la fase 2. Un dels propietaris del local, en Jordi Corbaton, assegura, però, a Ràdio Olot que tot i la terrassa, el negoci no és viable. Des de fa dies també tenen taules a la que abans era la sala de ball, però amb això i les limitacions només poden servir a unes 60 persones, en un local que té capacitat per 200.


El sector de l’oci nocturn olotí veu el futur molt incert i creu que han estat un dels més perjudicats.


Canviaran els hàbits

El sector també creu que els hàbits canviaran, però no renuncien a pensar que, tard o d’hora, tornarà la normalitat que hi havia abans del confinament.


A l’espera d’un futur amb més certeses, de moment, a la fase 3 els pubs i discoteques ja podran obrir amb un terç de l’aforament. S’haurà de posar taules i cadires a les pistes de ball i es podrà consumir a la barra.

Respon