Pressupostos 2020: la Garrotxa és la segona comarca gironina amb menys inversió

Els pressupostos de la Generalitat preveuen 11’6 milions per a la comarca. La inversió més important que preveu l’esborrany és la millora de la C-66 a Sant Ferriol. Va seguida de les inversions a infraestructures pel tractament de residus, el manteniment del centre de control viari, la millora de la depuradora de Castellfollit o l’escola de Santa Pau.

Els pressupostos de la Generalitat 2020 es podrien dur a votació el mes de març (ACN)


Dels 11,6 milions previstos per a la Garrotxa, n’hi ha 5 que no estan classificats per municipi i que corresponen al tractament de residus i al centre de control viari. Però la inversió més important se l’emporta la C-66 al seu pas per Sant Ferriol. El govern preveu invertir-hi aquest any 2’9 milions en la seva millora. També hi ha 1’3 milions per a la millora de l’Escola Joan Maragall de Santa Pau que ja està en marxa, o més de mig milió per l’ordenació de punts turístics com l’aparcament de Santa Margarita, les grederes del Croscat o l’aparcament de Can Serra. El president del Consell Comarcal, Santi Reixach, ho valora d’aquesta manera.

11 milions més que el 2017

Respecte a l’avantprojecte dels pressupostos de l’any passat (que finalment no es van aprovar) la inversió a la Garrotxa ha crescut en 5 milions. I respecte als números del 2017, uns comptes que han estat prorrogats fins ara, l’augment ha estat d’11 milions. Fa tres anys, la Generalitat va preveure únicament mig milió d’euros per la comarca. Reixach, també demana més inversió a l’àmbit rural.

 

A part de la partida d’inversió, s’espera l’arribada d’altres capítols que no nominals que poden fer créixer l’aportació total de la Generalitat a la Garrotxa en finalitzar l’any. De moment, els pressupostos del 2020 han iniciat els seus tràmits. El Parlament podria aprovar-los al ple del 18 de març.

Respon