Els pressupostos participatius també arriben a Santa Pau

La localitat posarà 18.000 euros a disposició dels ciutadans perquè decideixin a través d’una votació com invertir-los. Fins al 30 de març els veïns podran presentar propostes i es preveu que a mitjans d’abril tingui lloc la votació. L’Ajuntament haurà d’executar les iniciatives guanyadores aquest mateix 2018.


Primer va ser Mieres, després Olot, Riudaura, Tortellà i ara Santa Pau. Cada vegada, més pobles de la Garrotxa impulsen pressupostos participatius entre els seus veïns. Aquesta iniciativa consisteix a posar a disposició dels ciutadans una quantitat determinada del pressupost municipal perquè sigui la ciutadania qui acabi decidint com invertir-la. Aquesta setmana Santa Pau ha presentat, per primera vegada, aquesta iniciativa dotada amb 18.000 euros. Fins al 30 de març els veïns del poble poden presentar propostes presencialment a l’Ajuntament o de forma electrònica. El regidor de Participació del municipi, Joel Mañas, en dona més detalls a Ràdio Olot: “Són un màxim de dues propostes per veí i cada una no pot superar l’import de 9.000 euros”.

Un cop tancat el període de recollida, el consistori valorarà tècnicament les iniciatives i les portarà a votació. Es preveu que a mitjans d’abrils els veïns puguin escollir entre les propostes finalistes. Segons Mañas, els pressupostos participatius són un gra de sorra més en la tasca “comunicativa i de transparència” que es busca des de l’Ajuntament.

L’Ajuntament de Santa Pau haurà d’executar les propostes guanyadores abans que acabi l’any. Aquest és el compromís del consistori igual que el d’altres Ajuntaments garrotxins que cada vegada més, posen en marxa iniciatives com aquesta.

 

Respon