Primer any com a alcalde: “Una cosa són les ganes i l'altra, el dia a dia”

Els alcaldes garrotxins que s’han estrenat en el càrrec en aquest mandat ressalten que els ha xocat la lentitud de l’administració. S’imaginaven que podia ser així, però en alguns casos els ha sorprès. El primer any d’experiència a l’alcaldia diuen que també ha servit per veure amb uns altres ulls el seu municipi i coincideixen que aquest ha estat un any excepcional per les emergències que s’han donat. 

Quatre dels sis alcaldes que han agafat el càrrec en l’últim any 


El juny de l’any passat, sis pobles de la Garrotxa estrenaven alcalde: Sant Feliu, Beuda, Sant Joan, Tortellà, Riudaura i Olot traspassaven la vara d’alcalde a altres mans. Per a persones que mai abans havien ocupat aquest càrrec, el primer any ha estat tota una experiència. En Bernat Sanz de Beuda, explica a Ràdio Olot, una de les sorpreses que també remarquen altres batlles: la lentitud de l’administració.

 

A Riudaura, Agustí Llop, ja havia estat regidor abans de ser alcalde, i, en aquesta línia corrobora la lentitud, però també assegura que han sortit noves tecnologies que han millorat alguns processos.

 

Per en Bernat Sanz de Beuda ha estat el primer any com a alcalde del seu poble (Pau Masó)


Per a Josep Reig, alcalde de Tortellà, el que més l’ha sorprès en el seu primer any com a batlle ha estat la capacitat d’empatia de la gent.

 

Tots coincideixen en el fet que aquest primer any de mandat ha estat excepcional per les emergències climàtica i sanitària que han viscut. A Sant Feliu, però, Artur Colomer, diu que s’han trobat amb altres situacions que han complicat els primers 365 dies.

L’Agustí Llop va ser proclamat alcalde el passat mes de juny del 2019 després d’anys com a regidor (Pau Masó)


Tornar enrere

“Tingues paciència”, “tingues calma” o “repensa-t’ho”. És el que els alcaldes dirien a ells mateixos quan encara eren candidats i no havien ostentat el càrrec.

 

Malgrat les situacions que s’han trobat, en Bernat, en Josep, l’Agustí i l’Artur coincideixen a dir que mantenen la voluntat de servir a la ciutadania intacta des del primer dia. Si ja de per si els alcaldes solen recordar el seu primer any de mandat, a ells quatre aquests últims 365 dies els quedaran bastant gravats a la memòria.

 

 

Respon