L'Hospital d'Olot confirma el primer cas d'una persona que ha superat el coronavirus

Es tracta d’un treballador del centre hospitalari. Va ser dels primers contagis entre el personal sanitari de la Garrotxa i aquest dimecres tornarà a treballar. És el primer cas que s’ha conegut a la comarca.

Foto: Pau Masó


Aquest dimarts l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa ha informat del primer professional del centre que s’ha recuperat després de passar la covid-19. Se li va fer una segona prova fa poc i recentment s’ha conegut que ha donat negatiu després de quinze dies a casa confinat. És el procediment que se segueix en tots els casos: si després de quinze dies la persona no té símptomes, se li torna a fer el test i si dona negatiu pot tornar al lloc de treball. Per tant aquest dimecres, el professional recuperat tornarà a l’Hospital d’Olot sent el primer cas confirmat a la comarca que s’ha recuperat de la malaltia.

A més, l’Hospital també ha informat que ja són sis les altes hospitalàries, dues més que dilluns. En aquests casos, però, no significa que els pacients hagin superat la malaltia, sinó que poden tornar a casa després d’estar ingressats. Des del domicili se’ls segueix controlant i fent el tractament. La primera alta hospitalària es va anunciar el 24 de març; una setmana després s’ha conegut el primer malalt que ha vençut el virus.

Paral·lelament, hi ha 40 sanitaris de la Fundació de l’Hospital d’Olot que segueixen aïllats a casa per la covid-19. Segons el centre, aquest dimarts no hi ha hagut cap nou contagi entre els seus professionals.

Respon