Fomento fa el primer pas ferm amb la variant d'Olot

Primer pas en ferm del Ministerio de Fomento amb la variant d’Olot. Tal i com els avança Ràdio Olot, abans de dilluns el BOE publicarà els estudis de traçat i d’impacte ambiental del tram que li pertoca fer de l’enllaç entre l’A-26 i la variant que farà la Generalitat.

El projecte contempla desdoblar aquest tram (Jordi Altesa)

El Ministeri de Foment ja li ha donat el vistiplau al projecte i ha apretat la tecla d’”enviar” aquests dos projectes al BOE amb caràcter d’urgència. Això vol dir que amb un termini màxim de 48 hores laborables han de sortir publicats aquests dos documents al diari oficial de l’Estat. És a dir, o el dia 26, el 27 i el 29. Així ho ha assegurat a Ràdio Olot la diputada del Partit Popular, Concepció Veray.

La publicació al BOE és un pas clau perquè el projecte avanci i es pugui obrir el període d’al·legacions. El traçat de la variant es farà amb autovia i contempla l’enllaç amb la carretera que farà la Generalitat, la que va cap al túnel de Bracons. Precisament aquesta és una de les peticions que havia fet el Departament de Territori per tal de poder presentar el seu projecte.

Veray ha considerat que aquesta petició de la Generalitat era una “excusa” per no fer la seva feina amb la variant d’Olot i Les Preses.

El Ministeri de Foment ha anat descafeïnant el seu projecte inicial de variant d’Olot que contemplava un traçat soterrat i amb túnel en gran part del trajecte. Al final, s’aprofitarà part de l’actual variant nord. La proposta al detall es coneixerà quan aparegui publicat al BOE.

Respon