Primer trimestre per repensar i definir el nou Firal d'Olot

Primer trimestre d’any intens a Olot per decidir com ha de ser el nou Firal. Per primera vegada, es vol mobilitzar a la gent perquè digui la seva no només en com ha de ser sinó també en què s’hi ha de fer. Tot plegat es rematarà en una consulta popular on també es preguntarà pel futur del correbous.

El Firal en dia de mercat (Jordi Altesa)

El Firal un dilluns de mercat (Jordi Altesa) 

 

Un Firal nou ha de ser l’oportunitat de replantejar-lo. Així ho entén l’Ajuntament d’Olot que vol aprofitar les obres per fer una reflexió sobre què ha de ser aquest espai emblemàtic. Per això es farà per primer cop un procés participatiu a fons de què volen els olotins a aquest lloc i a partir d’aquí es farà el disseny. El debat comença en breu per tal de fer un procés pioner i del qual, com ha admès a Ràdio Olot el primer tinent d’alcalde, Pep Berga, no té gaires referents a Catalunya.

Consulta amb correbous

Un procés que arribarà al final amb una consulta ciutadana, prevista pel mes de març i on també es preguntarà als olotins almenys per un altre tema: si volen o no més correbous per Festes del Tura. Berga ha explicat que una consulta ciutadana és cara i un cop s’organitza la infraestructura, no es descarta ampliar el número de preguntes.

Per tant doncs, el 2016 comença a Olot amb la voluntat d’imaginar com ha de ser el Firal. De moment, el que va quedar clar per exemple al debat electoral de Ràdio Olot és que hi ha consens almenys en el que NO ha de ser: un nou Firalet. El disseny dels RCR Arquitectes no ha acabat d’agradar per temes com la falta d’il·luminació i el terreny rugós.

Respon