Primers dies del curs de la covid a la Garrotxa: “Ens n'hem sortit prou bé”

Satisfacció entre els centres educatius de la Garrotxa per com ha arrencat el curs. Assenyalen que els protocols s’han estrenat amb eficiència i que els infants han respost correctament. Es mostren, però, preocupats pel nombre de contagis que puguin aparèixer en un mateix centre i si hi haurà o no professors de reforç en cas de contagis entre docents. També assenyalen que algunes de les mesures que han adoptat, han arribat per quedar-se. 

Infants entrant a un dels centres educatius d’Olot (Pau Masó)


Per la majoria de centres educatius de la comarca dilluns va servir per explicar i provar tots els nous circuits i normes que s’han aplicat a causa de la covid. Es van fer simulacres perquè els alumnes conxessin les noves rutines i espais. Des d’aquest dimarts ja es fan classes i, de moment, Educació no ha comunicat cap incidència a la comarca. El director de l’Escola Malagrida, Jordi Ferrarons, valora positivament l’arrencada del curs.

 

Els principals problemes que s’han trobat els centres ha estat l’adaptació d’espais que anteriorment no eren aules i la configuració de tots els circuits d’entrada i sortida. A l’IES Garrotxa, amb 1.200 alumnes, aquests problemes s’han magnificat. El seu director, Jordi Antiga, diu al Cinc Minuts Més de Ràdio Olot que l’inici ha estat bo, però que preocupa el volum d’alumnes que té el centre.

 

Preocupen les baixes de professorat

Els centres també els preocupa el contagi entre professors. No saben si hi haurà substitucions o les plantilles hauran d’absorbir la feina dels companys.

 

Els dos centres olotins asseguren que part de les mesures establertes per aquest curs de la covid, es quedaran.

 

Aquest dilluns gairebé 9.000 alumnes de la Garrotxa van iniciar un nou curs escolar. 5.000 ho van fer a Infantil i Primària, 2.300 a Secundària i 1.500 a Batxillerat i cicles formatius.

Respon