Primers mesos de l'Holadomus a Olot: 14 projectes i 70 interessats

El projecte de rehabilitació Holadomus d’Olot comença a ralentí. En els seus primers quatre mesos de vida ha mobilitzat 14 inversions i una setantena de persones s’han interessat per a la iniciativa. Des de la direcció d’Holadomus asseguren que fins ara, encara han estat definint el projecte i que ara s’obre l’etapa d’implementació.


El passat mes d’octubre va obrir als baixos de l’ajuntament d’Olot l’Oficina del programa Holadomus. Des de llavors el projecte ha estat temptejant els pros i contres dels casos que han anat arribant i han perfilat tant el règim normatiu del projecte com el funcionament més pràctic de la iniciativa. Segons el seu director, en Jordi Ayats, l’entrebanc més important que s’ha hagut de superar ha estat el finançament.

 

El programa Holadomus permet als ciutadans rehabilitar de manera sostenible casa seva amb un finançament adequat. La Fundació responsable del programa és l’encarregada de buscar el finançament al sector bancari i adequar-lo a les necessitats de cada ciutadà.

“Estem notant que la gent ve amb una percepció que les mesures són molt costoses”

Durant aquests primers quatre mesos de vida, Hoaldomus ha atès a una setantena de persones i ha firmat 14 contractes de rehabilitació. D’aquests alguns ja s’han posat en marxa. Fins ara, les reformes s’han mogut entre els 3.000 euros (en el cas de l’aïllament d’una coberta) i els 200.000 (en el cas d’un aïllament integral de l’edifici).

 

60 professionals seleccionats

Aquests primers mesos de vida del programa Holadomus també han servit per seleccionar aquelles empreses i professionals que duran a terme la rehabilitació.

 

A part de professionals, també hi ha hagut ciutadans de fora d’Olot que s’han interessat pel programa Holadomus. La intenció és que la iniciativa pugui anar ampliant de mica en mica les seves fronteres. Fins al febrer del 2021, el programa Holadomus comptarà amb finançament vingut d’Europa. La iniciativa té, doncs, un any per aconseguir mobilitzar inversions i fer autosuficient el projecte. L’objectiu és mobilitzar 5,2 milions d’euros i  fer 420 rehabilitacions en els pròxims dos anys.

Respon