Professionals de l’Hospital d’Olot demanen trencar “els mites” que envolten les cures pal·liatives

Asseguren que l’atenció pal·liativa no s’ha d’associar únicament amb la mort i que no estem preparats per afrontar-la. El 2018 l’Hospital d’Olot va atendre 144 pacients pal·liatius, un 18% menys que l’any anterior. 

El 2018 l’estada mitjana dels pacients a l’àrea de cures pal·liatives va ser de sis dies (Pau Masó)


L’ocupació de la Unitat de Cures Pal·liatives de l’Hospital d’Olot ha passat del 81% al 56% en l’últim any. En conseqüència l’estada mitjana també ha disminuït. Ara els pacients d’aquesta unitat s’hi estan una mitjana de sis dies mentre que el 2017 eren vuit. Des del centre justifiquen aquest descens per l’augment de les cures a domicili.

 

Mentrestant alguns dels professionals que treballen en cures pal·liatives asseguren que hi ha molts mites que cal trencar. Un per exemple és l’associació d’aquest tractament amb la mort. La infermera de l’àrea de cures pal·liatives de l’hospital d’Olot, Mariona Comaplà, explica que també atenen malalties cròniques.

 

Una altra de les infermeres de l’hospital d’Olot, Joana Guitart, reconeix, però, que no estem preparats per parlar de la mort.

 

Un altre dels mites que cal trencar és que les cures “pal·liatives acceleren la mort”. Des del centre garrotxí defensen que els tractaments que es donen a l’àrea de cures pal·liatives són, únicament, per “millorar la qualitat de vida” del pacient.

 

2 Responses to “Professionals de l’Hospital d’Olot demanen trencar “els mites” que envolten les cures pal·liatives”

 1. Maria Lluïsa

  A la meva mare, per desgràcia es varen passar amb el tractament, i va morir molt ràpid i malament.
  En tinc un trist record.

  Respon
 2. Albert

  Les cures pal·liatives. No curen, maten. Ho vaig veure amb l’assassinat de la meva mare. Van donar-li un verí per portar-la a hospital i allà amb l’excusa de malaltia molt greu “sobtada” la van assassinar. Els metges són els assassins moderns. Si els seus caps ho diuen, fan de francotiradors amb medicaments.

  Respon

Respon