En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Quan anar a escola és un infern per la teva identitat o orientació sexual

Queda molta feina per fer perquè els mestres, els pares i els alumnes tinguin eines per afrontar la situació
| 20 de maig de 2016
Quan anar a escola és un infern per la teva identitat o orientació sexual

Pallisses i marginació per haver triat una orientació sexual concreta. Passa encara avui en dia als centres educatius de casa nostra. Els professors que afronten aquesta situació reclamen eines però assenyalen que només poden fer una part de la seva feina perquè els alumnes en algun moment o altre deixen el centre. Una educació sexual que només contempla l’heterosexualitat com a única opció és una altra de les assignatures pendents.

Tertúlia Assetjament escolar (jordi Altesa)

 Els participants a La Tertúlia d'aquest dijous amb la seva presentadora, Mònica Font (Jordi Altesa) 

Respectar més que no entendre. Això és el que es demana quan una persona descobreix que li agraden les persones del mateix sexe o té un gènere diferent amb el que ha nascut i ho fa públic. Dins de la Setmana Contra l’Homofòbia, ‘La Tertúlia’ de Ràdio Olot ha analitzat la situació que es viu als centres educatius, un dels focus detectats de més agressió i intolerància al respecte.

Eines per als mestres

Com afrontar-ho és un dels reptes ja que els mestres no tenen sempre les eines ni la formació per assumir-ho. Una de les convidades aquest dijous, la professora Teresa Pijuan ha explicat que és mestra en un centre d’educació especial i que van tractar el cas d’una persona transgènere. Van fer sessions i activitats de formació però ha ressaltat que encara queden temes pendents com en quin vestidor s’ha de canviar quan va a la piscina.

L'exili sexual

Qui admet que ha patit assetjament escolar és Pol Vila, de 21 anys i que en fa tres que viu aquí. Assegura que el va patir en l’etapa d’ESO i que després es va acabar quan va fer el salt al Batxillerat, no sap si pel canvi de centre o per haver començat una altra etapa vital. També ha ressaltat un concepte: el de l’exili sexual, marxar d’on s’és per sortir de l’armari.

Educació sexual abans?

Una altra de les peticions que s’han fet a La Tertúlia de Ràdio Olot és canviar les classes d’educació sexual. Pol Vila ha explicat que aquestes classes enfoquen només una formació purament heterosexual i un membre d’una associació de mares i pares, Josep Granados, ha plantejat que aquesta educació no es limiti a secundària sinó que potser cal començar a fer-ho a primària.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Primer habitatge cooperatiu de la Garrotxa

És el Turrós, a Argelaguer, i ja hi viuen nou persones adultes i un nadó

Setmana de donació de sang a Olot

Des d’aquest dilluns fins diumenge a la tarda, el Banc de Sang i Teixits organitza una campanya de donació especialment necessària

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum