Què cobra l'alcalde d'Olot?

L’alcalde d’Olot cobra 2.630 euros al mes. Pep Berga assegura que és l’únic sou que té i que no rep cap altra indemnització d’altres institucions. El seu sou brut són 58.000 euros anuals. Una xifra a la qual s’hi ha de restar les deduccions corresponents. Berga diu a Ràdio Olot que la seva retenció és del 30%.

Pep Berga als estudis de Ràdio Olot (Pau Masó)


Els últims dies han aparegut crítiques i opinions diverses sobre el sou de l’alcalde d’Olot i de l’equip de govern. Ràdio Olot ha pogut comprovar que el sou brut anual del batlle olotí és de 58.000 euros a l’any, repartit en 14 pagues. A aquesta xifra s’hi han de restar diverses deduccions i una retenció del 30%. Berga diu a aquesta emissora que el sou que acaba obtenint cada mes és de 2.630 euros.

Què cobra l’equip de govern?

Pel que fa a la resta de l’equip de govern, la forquilla es mou entre els 52.000 euros anuals bruts i els 25.000 segons la dedicació que tingui cada càrrec. Hi ha quatre dedicacions exclusives i tres parcials.

 

Tots els sous de l’actual equip de govern són més elevats que l’anterior mandat. Això s’explica per dues raons: la primera és que Junts per Catalunya va decidir actualitzar els sous de tots els regidors del consistori a l’IPC actual, un fet que no es feia des del 2015. I segon, el partit va decidir també no permetre que algun dels seus regidors amb dedicació exclusiva cobrés menys del que cobrava a la feina que tenia abans d’agafar el càrrec municipal.

 

I la resta de grups?

Pel que fa a les retribucions als grups, cada mes tots els partits de l’Ajuntament d’Olot cobren 290€. A més de 145 euros per regidor. Això fa que Junts rebi 1885 euros al mes, ERC 1.015, el PSC 725 i la CUP 580.

Pel que fa a assistències, només les cobren els regidors que no tenen dedicació exclusiva (en el cas de l’equip de govern són només quatre regidors). Per assistir al ple, cada membre de la corporació rep 515 euros (un cop al mes). Per assistir a una Junta de Govern Local 180 (una a la setmana), a la Junta de Portaveus 100 euros i 180 més per assistir a la Comissió Coordinadora de Grup (que se sol reunir de manera setmanal).

 

Respon