Què suposarà per a l'Ajuntament d'Olot l'apujada d'impostos?

L’augment d’un 14% de l’IBI suposarà 1,3 milions d’euros més per a l’Ajuntament d’Olot de cara al 2020. En el cas de les escombraries el consistori ingressarà gairebé mig milió més respecte a aquest 2019. L’equip de govern argumenta que l’augment dels impostos es deu a la reducció de les ajudes de la Generalitat en alguns serveis bàsics de la ciutat.

Amb l’apujada d’impostos el consistori ingressarà 1’8 milions d’euros més que aquest any (Pau Masó)


En total, l’augment del 14% de l’IBI i les escombraries previst per a l’any que ve farà que l’Ajuntament ingressi 1’8 milions més que aquest 2019 en impostos. Una xifra que segons l’alcalde, Pep Berga, va destinada a cobrir serveis bàsics que la Generalitat o l’Estat han deixat de subvencionar.

 

Aquest 2019, l’Ajuntament d’Olot preveu recollir poc més de 10 milions d’euros amb l’Impost de Béns Immobles. Amb l’augment del 14% aquesta xifra passarà a ser d’11’4 milions. Berga defensa que l’apujada ha vingut acompanyada també d’un augment de les bonificacions. Un exemple, diu, és el nou recàrrec del 50% sobre l’IBI que l’Ajuntament obligarà a pagar a aquells propietaris que tinguin un habitatge buit.

Qui pagarà més o menys IBI?

L’Ajuntament d’Olot gestiona 26.000 rebuts de l’IBI a l’any. Amb l’augment que preveu l’equip de govern, la majoria d’ells (uns 10.000) s’apujaran set euros a l’any. N’hi haurà uns 3.500 que s’apujaran 35 euros i 7.000 que veuran com l’IBI serà 55 euros més car. Berga confia que l’augment d’impostos que es preveu per l’any que ve no es repeteixi la resta d’anys de mandat.

 

A part de l’IBI i les escombraries. L’equip de govern també ha previst un augment del 12% de l’Impost d’Activitats Econòmiques. Això permetrà al consistori recollir 143.500 euros més que aquest any.

One Response to “Què suposarà per a l’Ajuntament d’Olot l’apujada d’impostos?”

  1. Manel Arias

    El equip de govern s’aprofita molt aviat de la majoría absoluta.
    Pujes d’aquesta importancia les tendría que sometre a referéndum, així si el seu electorat es fidel el guanyarà també per mayoría.

    Respon

Respon