Quim Domene després de la polèmica: “Mai m'autocensuraré”

Quim Domene defensa la llibertat d’expressió després de la polèmica per la seva obra “La Manada”. En una entrevista a Ràdio Olot diu que mai “s’autocensurarà” i que actualment vivim en una situació “anormal”. Ha explicat que l’obra simbolitza la càrrega que els partits espanyols fan sobre Catalunya relacionant-ho, també, amb la situació de la dona dins la societat. 

Quim Domene és un artista garrotxí que exposa des del 1968 (Martí Albesa – Nació Digital)


Davant la polèmica que envolta l’obra “La Manada”, el seu creador, Quim Domene, ha volgut dir-hi la seva en una entrevista en exclusiva a Ràdio Olot. L’artista garrotxí ha defensat la llibertat d’expressió davant les crítiques rebudes i ha assegurat que ell mai “s’autocensurarà”.

 

L’artista també ha afirmat que actualment la societat està vivint una situació “anormal” i que “et pots esperar de tot”. Ha agraït a l’Ajuntament d’Olot per haver donat l’oportunitat a diferents artistes d’exposar les seves obres en un espai públic.

 

Domene davant la seva obra (Òmnium Garrotxa)


En referència a l’obra, Domene ha explicat que “La Manada” simbolitza la càrrega que els partits espanyols (representats amb els seus líders dalt d’un cavall) fan sobre Catalunya (convertida amb l’escultura “el Desconsol” de Josep Llimona).

“Tenia altres propostes que eren més conflictives”

“La Manada” també té una estreta vinculació amb les reivindicacions feministes pels seus colors, ha explicat l’artista, com també perquè s’ha instal·lat just abans de la celebració del 8M. A l’entrevista que Domene ha concedit a Ràdio Olot, també ha explicat com va crear l’obra.

 

Quim Domene és un artista garrotxí que va endinsar-se al món de l’art com a dissenyador gràfic, però ràpidament va derivar cap a la pintura, combinada també amb la fotografia o l’escultura. Exposa des del 1968. Ho ha fet a moltes ciutats catalanes, també espanyoles i internacionals (a França, Alemanya, Suècia, als Estats Units o el Japó). L’obra “La Manada” és una més de les intervencions artístiques que ha fet en espais urbans.

 

▶  Escolta l’entrevista completa a Quim Domene

 

Respon