Quim Domene diu que el seu quadre reivindica la llibertat d'expressió i la igualtat

En l’escrit de presentació del mural “La Manada” Domene justifica que la seva obra representa “el mite del ‘macho ibérica’ i la fatxenderia d’una rància classe política que es resisteix a desaparèixer”.

Quim Domene és l’autor de “La Manada” (Youtube)


Davant la polèmica, Domene no ha volgut fer declaracions i ha remès la seva opinió a l’escrit que es pot llegir al costat del quadre situat a la façana de l’Ajuntament. Allà hi diu que l’obra relaciona el 8M amb la situació política de Catalunya. Està feta en blanc i negre i l’únic color que hi apareix és el lila.

Segons l’artista, representa “una rància classe política que es resisteix a desaparèixer”. En el seu escrit de presentació de l’obra diu que “El fanfarró-perdonavides, amb màster o sense, és una espècie animal que ha aflorat en la política i que es creu amb el dret d’arrasar tot allò que no és del seu curt ideari polític”. A més assegura que amb l’obra vol reivindicar el dret a la llibertat d’expressió, a l’autodeterminació, a la diversitat lingüística, a la memòria històrica, a la justícia social i “sobretot a la igualtat i a l’acceptació de tota mena de gèneres”.

L’any 1981 Domene ja va realitzar la sèrie també anomenada ‘La Càrrega’.
37 anys després, ha decidit utilitzar la mateixa imatge en blanc i negre i “transformar la figura del repressor muntat a cavall en els protagonistes de la desgraciada història actual”. L’Assemblea d’Artistes Garrotxins subratllen que són els responsables de gestionar l’espai i sostenen que l’obra està emparada per la llibertat de creació i expressió.

Respon