Rafael Aranda: “A França ens hem sentit molt cuidats, una sensació que ens costa tenir-la a altres llocs”

Els arquitectes RCR han entrat a formar part de la prestigiosa Académie d’Architecture. Els garrotxins seran nomenats avui nous membres d’aquesta prestigiosa institució francesa. Des del despatx olotí asseguren a Ràdio Olot que és una gran satisfacció que referma el compromís del país francès amb RCR. Asseguren que, tot i no sentir-se reconeguts en altres llocs, sempre tenen l’objectiu “de fer un bon treball”. 

Els tres arquitectes garrotxins a la seva seu, a Olot (ACN)


Aquest dijous a la tarda els arquitectes garrotxins faran el discurs d’ingrés a la seu de l’acadèmia, situada a París. La conferència girarà entorn de sis eixos, entre ells, el paisatge, la matèria o l’ésser humà. D’aquesta manera se simbolitzarà l’entrada dels Rafel Aranda, Carme Pigem i Ramon Vilalta a una de les institucions més prestigioses de l’arquitectura mundial. Un dels fundadors d’RCR, Rafel Aranda, diu a Ràdio Olot que se senten molt satisfets i valora el reconeixement que sempre els hi ha ofert el país veí, però també assegura que és una sensació que no tenen a altres llocs.

 

França ha entregat els últims anys prestigioses distincions a RCR en l’àmbit cultural i governamental. Segons Aranda, això no ha sigut així en altres territoris, però assegura que l’únic que busquen és que les seves obres “parlin per si mateixes”.

 

Pel que fa a l’Acadèmia d’Arquitectura Francesa, compta amb 2.500 membres, dels quals una setantena són estrangers. La institució nomena aquells arquitectes que “han adquirit una experiència indiscutible en diversos camps de l’arquitectura” a través, diu, d’un “treball de qualitat”. Aquesta mateixa institució va entregar el 2015 la seva medalla d’or als arquitectes RCR. Va ser el pas previ al Premi Pritzker del 2017.

Respon