Xoc d'opinions a les Preses i la Vall d’en Bas sobre les últimes paraules de l’alcalde d’Olot en referència a la variant

L’alcalde presenc creu que no hi ha voluntat de trencar el consens, mentre que des del municipi basenc ho han rebut amb “preocupació”. Des d’aquest últim consistori s’ha redactat un comunicat institucional on asseguren que “no acceptaran ser responsables” de la situació que viu Olot. 

La carretera de les Preses que connecta amb la Vall d’en Bas (Pau Masó)


 

Aquestes són les paraules que Pep Berga va dir la setmana passada al programa Fil Directe d’aquesta casa. Per uns, aquestes declaracions no transmeten cap voluntat de ruptura.

 

Però per altres, les declaracions de Berga posen en dubte el consens comarcal.

 

L’alcalde de la Vall, Lluís Amat, en la lectura del manifest institucional (Pau Masó)


Aquestes són les dues lectures que han sorgit de les declaracions que Berga va fer la setmana passada i que no són noves. L’excalcalde d’Olot, Mia Corominas, també s’havia mostrat predisposat a trencar el consens per la variant que es va firmar amb les Preses i la Vall d’en Bas el 2016.

“No volem acceptar que se’ns vulgui presentar com a responsables”

Ara, des de la Vall han emès un comunicat institucional on es deixa clar que, tot i “no voler més carreteres”, treballaran per “el difícil encaix entre la infraestructura de la variant, el paisatge i el sol agrícola del municipi”.

 

Amat també ha afirmat que, malgrat les declaracions fetes des d’Olot, la seva voluntat és mantenir el consens. Des de les Preses, Pere Vila referma aquesta posició.

 

Vila reclama igualar els tempos de la variant de les Preses amb els de la variant d’Olot. Actualment, el municipi presenc i la Vall d’en Bas estan esperant la publicació dels estudis d’impacte ambiental i informatiu. Segons Lluís Amat, previsiblement, a principis del 2020 es posaran a exposició pública.

Respon