Recullen el llegat de Carmen Gandia, pintora que va viure molts anys a la Vall d'en Bas

Instal·lada durant molts anys a la Vall d’en Bas, la pintora Carmen Gandia va deixar empremta en la seva tasca i va ser una de les poques dones que va seguir l’escola del paisatge olotina. Va exposar més de deu vegades a la comarca però ara la seva obra, més de 300, està dispersa. El seu nét, també pintor, la vol catalogar i reivindicar el llegat pictòric de la seva àvia.

banyoles (Carmen Gandia)

Un quadre de l’autor (Carmen Gandía) 

Carmen Gandia va néixer el 1923 a Barcelona i tenia arrels valencianes. El 1986 es va traslladar juntament amb el seu marit a la Vall d’en Bas. Els dos van morir el juliol del 2011 amb poques hores de diferència. Una de les aficions de Gandia era la pintura. Ara el seu nét, el també pintor Miquel Cazaña, vol començar a catalogar tota la seva obra ja que considera que té un alt interès. Gandia destaca per ser una de les poques dones que va seguir l’escola paisatgística olotina.

Un catàleg i una retrospectiva

A hores d’ara el seu nét porta catalogades unes 200 obres de la seva àvia i espera arribar a les 300. Llavors vol fer un llibre/catàleg de la seva obra i fer una exposició retrospectiva a Olot. Quan tenia nou anys, Carmen Gandia va passar el xarampió i va anar perdent l’oïda. Una exposició dedicada a la pintora es va fer abans de l’estiu ja a Sant Adrià del Besós. Cazaña ha obert una b i una altra al Facebook per intentar trobar tota la seva obra que la seva àvia va anar venent.

Respon