Relleu d’alcaldes a sis dels vint-i-un municipis de la Garrotxa

Riudaura, Beuda, Sant Feliu de Pallerols, Sant Joan les Fonts, Tortellà i Olot tindran nou batlle aquests propers quatre anys. Junts per Catalunya perd tres alcaldies i ERC en guanya dues respecte al 2015.


Poques sorpreses a la Garrotxa aquest 26 de maig. Només sis dels vint-i-un municipis de la comarca canviaran d’alcalde durant el proper mandat. D’aquests sis, Riudaura, Sant Joan, Tortellà i Olot ja sabien que hi hauria relleu; la sorpresa ha estat a Sant Feliu de Pallerols on després de 24 anys de Joan Casas s’ha imposat la llista d’Esquerra Republicana amb Artur Colomer.

Sant Joan les Fonts: nova alcaldessa a la Garrotxa

El mateix ha passat a Sant Joan les Fonts, on Maria Vidal de JuntsxCatalunya s’ha imposat per 37 vots a Isabel Rigat, després de 5 mandats del convergent Joan Espona. Maria Vidal ha explicat als micròfons de Ràdio Olot que ha arribat “l’etapa de les dones”.

 

ERC guanya a Tortellà i Riudaura

Tortellà tindrà per primera vegada una alcaldia d’Esquerra amb Josep Reig. A Beuda, s’han votat llistes obertes i Bernat Sanz de Junts per Catalunya ha estat el més votat. I a Riudaura ha tornat a canviar el color de l’Ajuntament: Agustí Llop de Riudaura Plural agafa el relleu de David Jané.

 

Junts per Catalunya ha perdut 2 de les 13 alcaldies que va aconseguir el 2015 (Montagut i Sant Feliu), el PSC n’ha perdut una (Tortellà) i s’ha quedat amb Sales de Llierca, i Esquerra n’ha guanyat dues: Sant Feliu de Pallerols i Tortellà. Els altres cinc municipis garrotxins hi governaran llistes independents. Una d’aquestes deu llistes que manté JuntsxCatalunya és la de Les Preses. Pere Vila ja ha anunciat que aquest serà el seu últim mandat.

 

La participació a la Garrotxa ha pujat respecte a les municipals del 2015 i en la majoria de municipis s’ha superat el 70%. A Sant Ferriol s’ha aconseguit un 100%, tots els electors han anat a votar.

Respon