La renovada Fira del Dibuix arriba aquest dissabte amb 72 artistes

Per primera vegada a la seva història, el certament tindrà lloc dissabte. Es tracta d’un dels principals canvis del nou format que enguany presenta tot tipus d’activitats paral·leles. 


La Fira del Dibuix més antiga de Catalunya vol adaptar-se. Per això, s’han dut a terme diferents canvis en l’organització del certamen. El més important: celebrar-se en cap de setmana. El proper dissabte i diumenge la Fira se celebrarà per primer cop fora de dies laborables. És un primer pas per tornar a revitalitzar-la amb un nou format que enguany ha limitat la participació i seleccionat els artistes convidats. En total seran 72, d’un centenar que van fer la sol·licitud. El Patronat els ha escollit tenint en compte la seva proposta. De fet, segons el president del Patronat, Marian Vayreda, un dels objectius és que “hi hagi un gran ventall de propostes”.

Enguany la carpa de davant l’escola Pia estarà ocupada per artistes i corrents convidats: il·lustradors contemporanis, professionals d’altres disciplines com el món dels tatuatges, i obres d’artistes locals desapareguts com Gussinyé, Codinach o Ramon Barnadas.

Convivència entre el passat i el present

La convivència entre el passat i el present, també és una prioritat des de l’organització. Un dels elements que es recuperen és un Biscúter que fa molts anys formava part d’una tradicional cercavila per la Fira. El diumenge, tot i que ja no hi haurà exposició de quadres, a la carpa, encara tindran lloc activitats com una masterclass de l’artista Àlex Nogué o la presentació del documental “Memòries de la Fira del Dibuix”.

Respon