Reobertura testimonial al comerç d'Olot: “No estàvem preparats”

Només set botigues d’Olot van obrir aquest dilluns. L’Associació de Comerciants de la ciutat diu que el poc marge de temps en anunciar les condicions d’obertura van fer que molts establiments no estiguessin preparats. Critiquen a més que les mesures no són clares, però creuen que el pròxim 11 de maig hi haurà més botigues que vagin obrint.

Foto: Pau Masó


A partir de dilluns que ve el petit comerç podrà obrir sense cita prèvia, però amb l’aforament limitat al 30%. Per això, molts comerciants estan aprofitant aquesta setmana per posar el seu establiment al dia i poder obrir a partir de la setmana que ve, quan s’entri a la fase 1 del desconfinament.

I és que el poc marge de temps que va donar el govern espanyol per obrir aquest dilluns va fer que molts establiments no ho poguessin fer. Ho explica el president de l’Associació de Comerciants d’Olot, Jordi Rovira.

 

“És una mica caòtic”

L’Associació de Comerciants ha explicat a aquesta emissora que aquest dilluns només van obrir set botigues de la ciutat. Mentrestant, la resta se les segueix empescant per saber com podrà obrir mantenint les distàncies de seguretat o desinfectant els productes després de cada ús.

 

A partir d’ara, els comerços hauran d’evitar el contacte directe entre producte i les persones. Ho hauran de fer amb guants, proteccions de plàstic o desinfectant aquell producte que hagi pogut estar contaminat.

 

Segons el president de l’ACO, molts comerciants tenen ganes d’obrir, però impera la preocupació davant un futur incert on les vendes no es recuperaran de cop. Els comerciants ja fa dos mesos que no ingressen res. Entre el comerç olotí han sorgit iniciatives de venda online, però l’Associació diu que han sigut poques.

Respon