En directe
Cocktail Class
amb Ràdio Olot

REPORTATGE | El teixit esportiu garrotxí, resistent al coronavirus

El rigor i la seriositat en la gestió són una bona protecció de cara a la crisi econòmica que vindrà
| 14 de juliol de 2020
REPORTATGE | El teixit esportiu garrotxí, resistent al coronavirus

El rigor i la seriositat en la gestió són una bona protecció de cara a la crisi econòmica que vindrà. La majoria d’entitats esportives de la comarca no han estirat més el braç que la màniga en els últims anys i ara estan preparades per afrontar el futur. I on no arribin els clubs de la ciutat intentarà arribar l’Ajuntament: no ha reservat cap partida concreta per al sector esportiu, però assegura que atendrà aquells casos més delicats.

L'Olot és l'únic club de la comarca camí del futbol professional (Nuri Marguí/UEO)


Els clubs esportius garrotxins tenen un objectiu: que ningú deixi de fer esport per motius econòmics. Si ho aconsegueixen, hauran guanyat el coronavirus. El partit ja ha començat i, de moment, les expectatives són bones. Tot i que el context és i serà complicat, amb una crisi econòmica a la cantonada, la majoria d’entitats esportives estan preparades per afrontar-lo. El responsable de l’àrea d’Esports de l’Ajuntament d’Olot i president del Vòlei Olot, Miquel Roca, diu que, en general, s’ha fet una bona feina en els últims anys.


Durant la crisi del 2008, van desaparèixer el 23% dels clubs esportius de tot l’estat espanyol i un 30% dels esportistes van abandonar la seva carrera per falta d’ajudes. A la Garrotxa, però, el teixit esportiu va aguantar. Ara també es preveu que ho faci, malgrat que la situació encara és una mica més complicada. Fa dotze anys, cap club va haver de parar la seva activitat i, per tant, no va arrossegar setmanes senceres de falta d’ingressos. En aquesta ocasió, els clubs amb més treballadors s’han acollit als ERTO. Un d’ells, la Unió Esportiva Olot, que gaudia d’estabilitat econòmica abans del coronavirus. El seu president és Joan Agustí.


A l’horitzó, la temporada que ve, però encara amb moltes incerteses. De cara al setembre, els possibles rebrots amenacen a complicar el començament del nou curs i, a banda d’això, els clubs olotins no saben si comptaran amb una de les seves principals fonts d’ingressos: les barraques de Festes del Tura, que solen coincidir amb el moment en què s’han de pagar les inscripcions dels equips a les federacions. En el cas del voleibol, Miquel Roca diu que la Federació Catalana no perdonarà res als clubs.


Qui tampoc no ha rebut cap ajuda, en el seu cas per part de la Federació Espanyola, és el Club Patinatge Artístic Olot, que només ha pogut disputar dos dels cinc campionats de la temporada, el gironí i el català, que ha hagut de suspendre el festival del juny i que no sap què passarà amb el de Festes del Tura. El seu president és Josep Sagués.


Per estalviar costos de cara a la temporada del 2021, el CPA Olot té previst repetir les coreografies d’aquest 2020.

L'Ajuntament d'Olot, amatent

I mentrestant, l’Ajuntament d’Olot està alerta. No ha reservat cap partida específica per al sector esportiu, però es compromet a ajudar els clubs que ho necessitin. Ho diu el regidor d’Esports, Aniol Sellabona.


L’Ajuntament d’Olot manté un contacte “permanent i fluid” amb els clubs esportius de la ciutat per atendre les necessitats de cadascun d’ells. Tot plegat, perquè ningú es quedi enrere en la cursa cap a la normalitat.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Estàs escoltant


Volum