En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

REPORTATGE | Esport i coronavirus: símptomes d'esgotament als clubs garrotxins

Haver d’acabar els entrenaments a les 9 ha estat l’últim dels obstacles que s’han trobat des del desconfinament
| 29 d'octubre de 2020
REPORTATGE | Esport i coronavirus: símptomes d'esgotament als clubs garrotxins

Haver d’acabar els entrenaments a les 9 ha estat l’últim dels obstacles que s’han trobat des del desconfinament. Alguns l’han aconseguit superar, però d’altres hauran d’entrenar menys. Les entitats no entenen moltes de les mesures, denuncien una incertesa constant i demanen que es tingui més en compte l’esport. En aquest reportatge escoltarem el testimoni, entre d’altres, del club garrotxí amb més jugadors, del club amb més socis i del club que competeix més amunt.

Escolta el reportatge

 


Aquests dies, els grups de Whats App treuen fum. Cada equip esportiu en sol tenir un i acaba sent un abocador de preguntes que sovint queden sense una resposta clara. Dilluns, l’endemà que el govern decretés el toc de queda, els dubtes es van multiplicar.


La mesura de la Generalitat obligava els clubs esportius a acabar els entrenaments a les 9 del vespre. L’enèsim contratemps que havien de sortejar.


El toc de queda ha obligat als clubs a reprogramar tots els seus entrenaments. Molts s’han trobat que no tenen espai a les seves instal·lacions per avançar els horaris i han hagut de fer mans i mànigues per no deixar ningú sense entrenar.


Reprogramar, reubicar i, fins i tot, reduir. Els equips més afectats, els sèniors, que si s’entrenaven més tard de les 9 era perquè els seus jugadors treballen i han de compaginar l’esport amb la vida laboral.


Els clubs se senten castigats per aquesta mesura, que també afecta centres esportius com el Club Natació Olot.


L’esport es vol reivindicar com un sector segur i essencial dins la nostra societat, i demana que se’l tingui en compte en època de pandèmia. Sovint els clubs se senten sols i fan el que poden. Un exemple, la Unió Esportiva Olot, que va detectar positius a l’equip i va prendre la decisió, sense esperar la Federació, de confinar tots els jugadors i tècnics i fer-los testos cada tres dies.


L’Olot és el club garrotxí que juga més amunt (té 1.200 socis i un seguiment important per part dels mitjans), el Bosc de Tosca és el club amb més futbol base de la comarca (té 25 equips i més de 300 jugadors), el Club Natació Olot és el club més multiesportiu i amb més socis (uns 8.000) i l’Institut Municipal d’Esports és l’ens encarregat de gestionar tot l’esport de la ciutat. Per als seus responsables i per a la resta de dirigents de l’esport garrotxí, no és gens fàcil gestionar el dia a dia.


Avui és dijous i encara no se sap si haurà competicions esportives catalanes aquest cap de setmana. Estan aturades des de fa quinze dies i la mesura en teoria caduca demà. Segur que els grups de whats app continuen saturats, i els dirigents dels clubs, desesperats.

Comparteix a: 

També et pot interessar

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum