Els Mossos retiren una gossa a un veí d’Olot per maltractar-la

El cas s’ha destapat aquest divendres després d’un vídeo que s’ha penjat a  les xarxes socials on es veia el propietari agafant el gos i donant-li coses. La Policia Local d’Olot seguia el cas des de feia dies. Els Mossos han obert una investigació i han portat l’animal a la protectora, qui, sense saber-ho, va retornar la gossa al propietari després que es denunciés la seva desaparició.

La gossa Laska després de ser decomissada pels Mossos (Terra Viva)


Tot va començar aquest dijous quan a través de l’Informador de la Garrotxa (una pàgina social de Facebook) es va denunciar la desaparició d’una gossa amb el nom de Laska. Poques hores després, la crida va fer efecte i la gossa es va localitzar a prop de la protectora d’animals Terra Viva, a la zona Can Mali. La protectora va retornar l’animal com és habitual.

Aquí, però, va començar tot. A través de les xarxes socials, al cap de poques hores, es va alertar que el propietari maltractava l’animal. De fet, va arribar a circular un vídeo on es demostren els fets i on es veu el veí de la ciutat d’Olot agafant el gos, llençant-lo i donant-li cops de peu.

 

Aquest divendres, la mateixa protectora i diverses associacions animalistes han alertat de la situació als Mossos d’Esquadra que, segons han explicat a Ràdio Olot, també havien conegut la situació a través de les xarxes socials. Davant els fets, la policia catalana ha decidit intervenir i aquest mateix divendres s’ha procedit a confiscar la gossa i portar-la a la protectora perquè se’n faci càrrec temporalment. Paral·lelament, els Mossos també han obert una investigació al propietari, qui està citat per comparèixer amb el seu advocat.

La Policia Municipal ja investigava el cas des de feia dies

El jove olotí i veí del barri de Sant Roc ja estava sent investigat per la Policia Local d’Olot, ja que fa uns dies el cos va rebre el vídeo publicat a les xarxes socials. Segons han explicat fonts de l’ajuntament, els agents municipals havien anat en alguna ocasió a casa el jove per fer inspeccions i, fins i tot, ho havien posat en coneixement de la família. Però no ha estat fins aquest divendres, després que la situació aparegués a les xarxes socials, que la Policia Local ha traslladat els fets als Mossos d’Esquadra.

En paral·lel a l’actuació dels Mossos, la Policia ha obert un expedient sancionador al propietari per infracció de l’ordenança de tinença d’animals i la Llei de Protecció d’Animals. La multa pot anar dels 300 als 3.000 euros.

La protectora Terra Viva també ha explicat que, juntament amb altres entitats animalistes, es presentarà com a acusació particular del cas, en cas que hi hagi judici.

2 Responses to “Els Mossos retiren una gossa a un veí d’Olot per maltractar-la”

  1. Balbina Dorca molas

    Mala persona multa i preso

    Respon
  2. Pere vila

    Mala persona multa 3000 e i preso

    Respon

Respon