Riudaura ha traslladat plaques solars a l'Escola perquè no els hi treia prou rendiment

Riudaura ha canviat l’ús d’unes plaques solars a les que no treia profit per abastir l’escola. Fins ara, les condicions del mercat els suposava un benefici només per la companyia elèctrica. L’alcaldessa diu que les condicions eren un “robatori a mà armada” i demana una política d’energia sostenible coherent.

riudauraescola

L’escola de Riudaura (nofracking.cat)

Fa anys Riudaura va aprofitar les subvencions per fer instal·lacions solars i en va treure un bon rendiment per energia. El problema però és que l’excedent d’energia fos molt o poc no el cobraven segons la quantitat sinó a un preu fix. Per tant, tot el benefici quedava per la companyia. Per això, van decidir traslladar alguna de les plaques a l’escola. Després de fer un càlcul de quantes plaques era necessari per mantenir el projecte com ara, van traslladar la resta, una desensa, al centre educatiu. L’alcaldessa de Riudaura, Eulàlia Massana, ha lamentat que no hi  hagi una política energètica coherent ja que mentre considera que la legislació espanyola penalitza a les renovables, reben informacions de la Unió Europea per a reduir les emissions de diòxid de carboni. Una situació que qualifica “d’incongruent”.

El trasllat de les plaques i el nou comptador li han costat al consistori 6.000€ que han aconseguit que pagués la Diputació de Girona a través d’un ajut.

Respon