Riudaura té una llista de 20 famílies que hi volen anar a viure però no troben casa

A hores d’ara, el consistori té apuntades 20 famílies que voldrien viure-hi però no poden perquè no troben casa. L’Ajuntament fa d’agència immobiliària per mirar de seguir creixent. De moment, ja amplien l’escola de cara al curs que ve.

Perspectiva de l’escola de Riudaura 

Riudaura va tancar el 2016 amb una llista de 466 habitants… i una altra de paral·lela amb el telèfon de 20 famílies que hi poden viure. No per falta de ganes, sinó de lloc. És un poble, però també té una ciutat com Olot a nou quilòmetres de distància. Una combinació que n’ha fet créixer l’interès per establir-s’hi. Al consistori els consten habitatges abandonats però que no estan al mercat mentre hi ha famílies que busquen i no troben. El que fan és, quan saben que algú vol vendre, li donen una llista de 20 possibles compradors interessats. Un dels al·licients, segons l’alcalde David Jané, és l’escola.

Una escola en creixement

L’Escola Lluís Castells haurà triplicat alumnes en una dècada. Fa 9 anys es va fer una escola nova per passar dels 30 alumnes a una capacitat de 70. Ja fa dos anys que està plena i ara el curs que ve faran una ampliació per arribar a vorejar el centenar.

La inversió que es farà a l’escola Lluís Castells l’assumeix tota el Departament d’Ensenyament. Es tracta sobretot de cobrir un porxo que, quan es va fer el centre, ja es va deixar a punt per si s’havia de créixer. Una realitat que ha arribat però més aviat del previst. L’Escola forma part també d’un projecte d’innovació pedagògica. Al centre hi ha alumnes del poble però d’altres que hi van expressament des d’Olot.

Respon