Riudaura ultima una proposta que ha de fer possible reobrir el Centre Cívic

L’Ajuntament de Riudaura està ultimant una proposta que ha de fer factible tornar a obrir el Centre Cívic. Ho fan juntament amb els propis dissenyadors, els arquitectes RCR d’Olot, i tècnics del Consell Comarcal per solucionar tots els temes pendents. El projecte té dues línies vermelles marcades pel propi consistori: l’última paraula la tindran els veïns en consulta i no pot costar ni un euro als veïns.

Centre cívic de Riudaura (Jordi Altesa) Estat degradat de l’interor del Centre Cívic (Jordi Altesa) 

Posant per davant el que uneix abans que el que els separa. Amb aquesta filosofia l’Ajuntament de Riudaura està fent un projecte per reobrir el Centre Cívic. Això es fa a tres bandes: els veïns discutint què volen que s’hi faci, tècnics del Consell Comarcal de la Garrotxa mirant que es compleixi la normativa i finalment els arquitectes Aranda, Pigem i Vilalta que estan treballant amb encaixar-ho els canvis al disseny. I de coses a modificar, n’hi ha unes quantes perquè d‘errors n’hi ha per totes bandes: sortides d’emergència no adaptades per discapacitats, lavabos amb poca intimitat, baranes de la terrassa on els nens es podien enfilar i caure avall perquè no hi ha protecció… Tot plegat queda arreglat amb aquest projecte que s’està redactant.

Centre Cívic de riudaura 2 (Jordi Altesa)

L’Ajuntament ha marcat dues línies vermelles molt clares sobre el resultat final. Primer, que el poble ho voti amb una consulta i segon, que Riudaura no pot gastar-se més diners públics. Això segons l’alcalde David Jané pot obrir la porta no només a diners d’administracions superiors sinó també a privats que en puguin treure un rendiment.

Què ha canviat? 

A banda del partit al govern a Riudaura ho han fet les persones i, segons Jané, també hi ha una qüestió de mentalitat. Assegura que no és partidari d’assenyalar persones ni malgastar energies en retrets i que prefereix centrar-se en resoldre els problemes.

A hores d’ara el projecte segueix avançant i ho fa sense la pressió d’un calendari. Com que els veïns ja prenen part del procés de decisió, l’alcalde de Riudaura confia que quan es faci la consulta s’acabi aprovant i sigui el primer pas per acabar amb el malson del Centre Cívic del poble que porta 13 anys tancat.

One Response to “Riudaura ultima una proposta que ha de fer possible reobrir el Centre Cívic”

  1. Eulalia Masana Serra

    De bon principi es va anar amb bona intensió i amb el desig de solucionar les mancances, però malauradament no hi havia ni diners ni gaire voluntat de donar solucions assequibles i no malgastar els diners de tots,, ho varem intentar, no va ser possible.
    Si es va arreglar la plaça feta per el mateix equip d’arquitectes que degut a que no hi havia mur de contenció s’anava enfonsant, aquí ja hi varem gastar molts diners.
    Per molt que els diners vinguin de la Generalitat o de l’estat, es diner públic.

    Respon

Respon