Roberto Chamizo, campió del Santi Silvas

En el torneig de round-robin, no hi va haver sorpreses: va guanyar el número 1 mundial, el francès Stephane Houdet
| 12 de juny de 2016

El madrileny va derrotar a la final el principal favorit, Quico Tur, contra pronòstic. En el torneig de round-robin, no hi va haver sorpreses: va guanyar el número 1 mundial, el francès Stephane Houdet.

tur chamizo

Quico Tur i Roberto Chamizo s'abracen després de la final (Fundació Tommy Robredo)

Roberto Chamizo va arribar a la final de l’Open Santi Silvas per la lesió d’Álvaro Illobre i, en part, potser per això va acabar sent millor. El cansament va passar factura a Quico Tur, que en quatre dies va jugar el torneig individual, el de dobles i el round-robin internacional. Massa partits per al màxim favorit a la victòria final, que va perdre el decisiu per 7-6, 2-6 i 3-6. Tur va guanyar el primer set, però va haver de fer-ho al tie-break, cosa que el va desgastar encara més. Sigui com sigui, i encara que tothom vulgui guanyar, el Santi Silvas de la Fundació Tommy Robredo és més que un torneig i sempre va més enllà de la pista. El mateix Robredo recorda que vol ser un homenatge al seu gran amic.

Aquest any, el Santi Silvas ha tornat amb un quadre de setze jugadors estatals, en què va debutar l’olotí Pau Martín (va perdre el partit de primera ronda contra Illobre i el partit de consolació contra Daniel Prada), i també amb un torneig d’exhibició entre quatre dels millors tennistes del món. El campió del round-robin, un sistema de competició de tots contra tots, va ser el número 1 mundial, Stephane Houdet. Va guanyar el número 2, Joachim Gerard, per 6-2 i 6-1. El suec Stefan Olsson, campió de les quatre primeres edicions del Santi Silvas, i el ja protagonista del quadre estatal Quico Tur van completar el cartell del millor torneig de tennis en cadira de rodes de l’estat. El Santi Silvas ha omplert durant quatre dies les pistes de tennis del Club Natació Olot.