El Robolot trenca relacions amb la Fundació Princesa de Girona

L’entitat olotina assegura que ho fa per l’alta càrrega simbòlica que té la Fundació relacionada amb la monarquia espanyola. Deixaran de cobrar 5.000 euros, però afirmen que cap de les seves activitats que organitzen córrer perill. Des de Robolot Team diuen que prefereixen ser més pobres, però ser coherents amb els moments que viu el país. 

Imatge d’una de les edicions del Robolot (Robolot)


Després de 6 anys la pròxima edició del Robolot no comptarà amb el finalment de la Fundació Princesa de Girona. L’entitat ho ha decidit per “coherència” i per l’alta càrrega simbòlica que la Fundació té amb la monarquia. Un dels responsables de l’entitat Robolot Team, Toni Moreno, ho explica a Ràdio Olot: “Tot i que ens anaven bé els diners, hem decidit ser una mica més pobres i no acceptar aquesta ajuda econòmica”.

“Es posa en dubte la feina dels professors catalans”

Una de les principals causes que també han portat a trencar les relacions és l’acusació que s’ha fet des d’institucions espanyoles als professors catalans. Des de Robolot Team, com a entitat que treballa en el món educatiu, també condemnen aquests atacs: “Es posa en dubte la feina dels professors catalans. Creiem que seria poc coherent acceptar el finançament d’una fundació relacionada amb la monarquia”, assegura Moreno.

No es deixarà d’organitzar cap activitat

L’entitat olotina deixarà de cobrar 5.000 euros. Asseguren, però que això no afectarà cap activitat de l’associació i que si cal, es buscarà altres formes de finançament. Altres entitats com la Universitat de Girona o la Cambra de Comerç també han trencat relacions amb la Fundació Princesa de Girona. Des del Robolot creuen que es podrien establir relacions amb institucions com aquestes per omplir el buit que ha deixat la Fundació.

Respon