La Romànic Extrem de la Vall de Bianya es podrà fer amb bicicleta

La cursa en format BTT se celebrarà el novembre i tindrà dos recorreguts de 30 i 50 quilòmetres. L’organitza l’entitat Batec Garrotxí, una associació amb sis anys de vida que reuneix aficionats de tots els esports de muntanya. En la seva primera edició, la Romànic Bike Extrem espera una participació d’entre 100 i 150 ciclistes.

L’acte de presentació de la Romànic Extrem en format BTT. (Pau Masó)

Després de sis anys, la Romànic Extrem fa un pas més. Aquest 2018 es portarà a terme la versió ciclista de la famosa cursa de muntanya de la Vall de Bianya. Aquells que fins ara no s’han atrevit a fer-la corrent, ara poden provar-ho amb bicicleta. Portarà el nom de Romànic Bike Extrem i se celebrarà el 4 de novembre a la Vall de Bianya. L’organitzarà l’entitat Batec Garrotxí, un grup d’aficionats a la muntanya que, per primera vegada, impulsa una cursa d’aquestes característiques a la comarca. El seu president, Xevi Guinart, explica com va néixer la idea.

 

Consistirà en dos recorreguts: un de 30 quilòmetres i més de 1.000 metres de desnivell, i un altre de 50 quilòmetres i el doble de desnivell. Tot i que el traçat encara no està tancat, Guinart explica alguns dels indrets per on es desenvoluparà la cursa.

 

Les inscripcions per a la primera Romànic Bike Extrem s’obriran el dia 1 d’agost a la pàgina web romanicbike.cat. S’espera una participació d’entre 100 i 150 corredors.

Respon