Sal, neteja i assecat: el manteniment que preveu l'Ajuntament per a la plaça del Mig d'Olot

La solució al problema d’adherència de la plaça del Mig d’Olot podria passar per un manteniment durant els mesos de fred. El consistori creu que amb l’ús de sal, una neteja permanent i l’assecat periòdic de la rajola se’n faria prou. Tot i això, no descarta acabar aplicant el decapant que ha de donar més rugositat al terra. De moment, s’ha tret la moqueta que s’havia instal·lat a l’espera d’una decisió final.

Diversos ciutadans han patinat a la plaça del Mig els últims mesos (Pau Masó)


Ja fa uns dies que la plaça del Mig d’Olot no està abrigada. Fins fa poc, l’Ajuntament havia instal·lat una moqueta a la part central per evitar relliscades. El vent que ha bufat a la Garrotxa les últimes setmanes ha fet que el consistori decidís treure-la i aplicar-hi sal. Amb aquest tractament sembla que s’han evitat incidents i ara es planteja solucionar el problema d’una manera més senzilla del que es pensava. L’alcalde d’Olot, Mia Corominas, explica a aquesta emissora que un bon manteniment de la rajola durant el període hivernal podria arreglar la situació.

 

La decisió sobre el mecanisme que s’utilitzarà per evitar que el terra segueixi patinant està pendent de les proves que han de fer dues empreses especialitzades. Volen acabar de comprovar l’efectivitat que tindria l’aplicació d’un decapant per donar més rugositat a la superfície.

 

L’Ajuntament vol curar-se amb salut i per això no descarta aplicar el producte químic. Amb el decapant i el manteniment durant els mesos de fred sembla que la plaça del Mig podria veure com s’acaben les patinades. Durant les últimes setmanes el consistori ha sondejat diferents opcions com, per exemple, aixecar les rajoles i instal·lar un terra tèrmic aprofitant l’illa energètica que hi ha a l’Hospital Sant Jaume. Degut a la seva complexitat aquesta opció s’ha acabat descartant.

Respon