Salut desplega equips mòbils per controlar la covid a escoles i residències de la Garrotxa

El Departament ha dotat la comarca amb un dels nou equips que s’han repartit per tota la demarcació. La seva funció és fer proves PCR a centres on s’hagin detectat positius. D’aquesta manera s’aconsegueix agilitzar el procés d’extracció de les mostres i descongestionar l’atenció primària. 

Un dels equips mòbils fent testos a una escola (ACN)


En el cas de la Garrotxa, aquestes unitats mòbils ja han entrat en acció. Fa una setmana, quan es va detectar el primer cas de coronavirus a l’Escola d’Art d’Olot, un equip mòbil es va desplaçar al centre per prendre mostres a tots els alumnes que havien estat en contacte amb el positiu. Es van fer les PCR al mateix centre i els estudiants no van haver de desplaçar-se al CAP. Així és com funcionen uns equips que s’han activat recentment a tota la demarcació a escoles i també residències de gent gran. La coordinadora d’aquestes unitats mòbils, Ester Fages, explica com funcionen.

 

Un cop s’han obtingut les mostres, s’analitzen i els resultats s’obtenen en 24 o 48 hores. Fages explica que amb aquest procés s’aconsegueix treure pressió dels centres d’atenció primària.

“És molt còmode”

Un dels centres on també s’han posat en pràctica aquestes noves unitats mòbils és l’escola Bell-Lloch de Girona. El seu director, Ignasi Canals, assegura que és un sistema “molt còmode”.

 

De moment, s’han creat nou equips de 33 professionals en total que es mouran per tota la demarcació de Girona. A la Garrotxa ja se n’ha habilitat un que estarà a les ordres del CAP Garrotxa i que també donarà servei al Ripollès. Els equips mòbils també estaran disponibles en cas de necessitat de cribratges en algun territori i es repartiran segons les necessitats de cada moment.

Respon