Salut posa Olot en el punt de mira per un “augment de la incidència” del coronavirus

De fet, la capital de la Garrotxa és el municipi de Catalunya amb el risc de rebrot més alt i la comarca és la segona amb una incidència més alta. A hores d’ara, Olot i la Garrotxa superen els 1.100 punts. Salut ha demanat a la població, també de la Vall d’Aran i el Montsià, que extremi les precaucions.

La consellera de Salut, Alba Vergés, i el coordinador Jacobo Mendioroz, en la roda de premsa d’aquest dilluns (Departament de Salut)

 

La Vall d’Aran, el Montsià i la zona d’Olot són ara mateix els territoris que en els últims dies han registrat un creixement més important de la incidència de casos de covid. Ho ha explicat el Departament de Salut aquest dilluns durant la roda de premsa posterior a la reunió del Procicat. El coordinador de la unitat de seguiment de la covid a Catalunya és Jacobo Mendioroz.

 

La ciutat d’Olot és, ara mateix, el municipi de Catalunya amb el risc de rebrot més alt, per davant de Canovelles i Sant Feliu de Guíxols. Pel que fa a comarques, la Garrotxa se situa en segona posició, per darrere de la Vall d’Aran.

Creixement important de casos a Olot

I és que en només dotze dies, el risc de rebrot de la ciutat d’Olot s’ha doblat i ha crescut més de 700 punts. La capital de la Garrotxa, té a hores d’ara un valor de 1292 punts, a nivells de la segona onada del mes d’octubre i novembre. La positivitat és del 10% i la velocitat de propagació (Rt) és de 1,49. Destaca, però, sobretot la incidència en els nous casos positius: la primera setmana de l’any es van detectar 87 positius, la segona 140 i la tercera 205. Els nous casos s’han anat multiplicant cada setmana i ara se’n detecten un 135% més que a principi de 2021.

Al global de la Garrotxa, les dades són molt semblants a les de la capital i això fa indicar que la comarca va a remolc d’Olot. El risc de rebrot se situa als 1.152 punts, la positivitat al 10% i la Rt a l’1,39 (deu dècimes menys que a Olot). De fet, dels 298 positius que s’han detectat a la Garrotxa a l’última setmana, pràcticament el 70% s’han detectat a la capital garrotxina.

A l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa els ingressos han disminuït molt poc els últims dies. A hores d’ara, hi ha 17 ingressats per coronavirus, dos dels quals en estat crític. També hi ha 10 sanitaris contagiats i se segueixen registrant defuncions, l’última aquest dilluns. Són 67 les persones que han mort al centre garrotxí a causa de la covid-19.

 

Respon