Salut proposa que la Garrotxa no passi a la fase 1 del desconfinament

Recomana al govern espanyol que la regió sanitària de Girona i cinc regions més es mantinguin a la fase 0 el pròxim dilluns 11 de maig. Segons el Departament, només el Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i l’Alt Pirineu podrien passar a la següent fase de la desescalada. La decisió final la té el Ministeri de Sanitat.

Imatge del carrer Sant rafel d’Olot durant el confinament (Pau Masó)


El Govern de la Generalitat ha proposat que dilluns la Regió Sanitària de Girona no passi a la fase 1. Això implica que la Garrotxa es mantindria a la fase 0 “uns dies més”. Segons els criteris de Salut, les regions de Girona, Barcelona ciutat, àrea metropolitana sud, àrea metropolitana nord, Catalunya Central, i Lleida cal que esperin per avançar a la següent fase. Ho ha explicat la Consellera de Salut, Alba Vergés.

 

Els indicadors que ha seguit Salut per prendre aquesta decisió són territorials, epidemiològics, la capacitat del sistema sanitari o les fonts de contagi.  Ho explica el secretari de Salut Pública, Joan Guix.

 

Salut ha proposat que només tres de les nou regions sanitàries passin a la fase 1 del pla de desescalada. Es tracta del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i l’Alt Pirineu i Aran. Aquesta proposta es presentarà ara al Ministeri de Sanitat, que haurà de prendre la decisió definitiva.

One Response to “Salut proposa que la Garrotxa no passi a la fase 1 del desconfinament”

 1. Isidre Casalprim Compte

  La indisciplina de la gent fa ens quedem uns dies mes en la fase 0.
  A qualsevol hora podem veure gent de totes les edats passejant, o fent esport.
  Tinc 70 anys, visc al pla de dalt. El dilluns i el dimarts entre les 7 i les 8 del vespre, vaig anar a caminar per la muntanya pelada, un cami estret, vaig creuar-me amb gent de totes les edats (pocs com jo), la majoria joves, a alguns els vaig recriminar la seva falta de disciplina i respecte pels grans, els que mes em van ignorar, altres s’ em van riure, i alguns em van insultar.
  On és la Policia?, no cal que pujin la muntanya, només que vigilin els dos extrems del carrer Tartana enxemparan molta gent trencat el confinament.
  Al final he optat per no sortir, tot i que tinc una patologia que fa necessari que camini, i malgrat que el metge digui que ho he de fer

  Respon

Respon