Salut Pública a Ràdio Olot: “La possibilitat de fer cribratges a la Garrotxa no està sobre la taula”

Salut Pública descarta, de moment, fer cribratges massius a la Garrotxa, tot i l’augment de casos. La directora de l’Agència de Salut Pública explica a Ràdio Olot que no tenen l’opció sobre la taula, ja que els brots a la comarca estan identificats i controlats. Tot i això, Lluïsa Mas diu que segueixen investigant i atents a l’augment detectat els últims dies.

Foto: ACN


L’augment del risc de rebrot dels últims dies a la Garrotxa i Olot ha fet tornar la comarca i la ciutat a valors de ple confinament. Aquesta situació està sent investigada i seguida per l’Agència de Salut Pública de Catalunya. Segons la seva directora a Girona, Lluïsa Mir, de moment, no hi ha cap “brot complex” i això afavoreix al control de la situació. Són declaracions a Ràdio Olot.

 

A la Garrotxa els últims dies hi ha hagut un augment dels contagis que ha fet situar el risc de rebrot a nivells del mes d’abril. Tot i això, Mas assegura que no tenen sobre la taula l’opció de fer cribratges massius a la Garrotxa, perquè els brots estan controlats.

 

La directora de l’Agència de Salut Pública a Girona diu que estan investigant les causes de l’augment a la Garrotxa, però que també es podria explicar per l’impacte d’una petita incidència en un volum de població, relativament petit.

 

Actualment els brots que han aparegut a la Garrotxa són, principalment, a l’àmbit familiar. Les trobades ajornades a la primavera com comunions batejos o casaments poden ser focus molt perillosos. També se segueixen donant casos a l’entorn laboral i a les escoles.

 

Recupera l’entrevista sencera a Lluïsa Mas, directora de Salut Pública a Girona

Respon