Salut Pública investiga un brot de coronavirus a una empresa de la Garrotxa

Ha afectat una trentena de persones, vint són treballadors de l’empresa i la resta contactes dels contagiats. Tots els afectats tenen simptomatologia lleu o nul·la. El brot es va iniciar a la primera setmana de juny, ja s’ha aïllat a tots els positius i no es preveuen més contagis.

Foto: Martí Albesa


 

Segons l’Agència de Salut Pública el brot està “controlat i contingut”. Juntament amb els serveis assistencials de la Garrotxa, l’Agència està investigant la infecció que s’ha produït en una mateixa empresa i que ha afectat 31 persones, vint de les quals treballadors de la companyia. La resta (onze persones) són contactes relacionats amb els treballadors. Cap dels afectats presenta símptomes greus: 19 contagiats estan lleus i la resta són asimptomàtics. Han quedat tots en confinament durant 14 dies.

El brot es va detectar el 5 de juny quan el primer cas va notificar que tenia símptomes des de feia dies, concretament des del 27 de maig. Pocs dies després de l’alerta, els contactes d’aquest treballador van presentar símptomes entre el 3 i 10 de juny. L’empresa va seguir el procediment establert i va realitzar els testos PCR a tots els possibles contactes dels afectats i, de moment, no es preveu que hi hagi més positius.

Els centres de salut de la comarca estan fent seguiment dels casos i també dels seus contactes per controlar la propagació del virus, que de moment està controlat. Aquest ha estat un dels brots que ha patit la comarca en les últimes setmanes, tal com us ha explicat recentment Ràdio Olot.

Respon