Salvem les Valls reprodueix virtualment com seria la variant d’Olot

A través d’imatges 3D, l’entitat ha simulat l’estructura sobre el terreny per evidenciar la “sobredimensió” de la carretera. Les maquetes han estat autofinançades per l’entitat, creades per una enginyeria i mostren l’impacte que tindria la infraestructura a punts com el Pla de Sant Andreu o al sector del Pla de Baix.

La reproducció 3D de la variant pel seu pas pel costat del Pla de Baix (Salvem les Valls)


Les imatges s’han difós a través de les xarxes socials i mostren la dimensió i la ubicació de la infraestructura segons els plànols de l’estudi informatiu que es va publicar l’octubre passat. És la primera vegada que es fa aquest exercici i permet veure com serà la variant d’Olot que projecta Territori en tres punts diferents: el Pla de Sant Andreu, el polígon de Pla de Baix i la zona de les Planotes. Un dels portaveus de l’entitat olotina, Sergi Batlle, explica a Ràdio Olot com han creat les imatges.

 

La variant, segons Salvem les Valls, al seu pas per les Planotes (Salvem les Valls)

 

Les reproduccions són en tres dimensions i les ha fet una enginyeria contractada per Salvem les Valls que s’ha volgut mantenir en l’anonimat. Les imatges han estat autofinançades per membres de l’entitat i busquen, segons Batlle, “armar” la ciutadania d’informació.

 

Salvem les Valls creu que el Departament de Territori és qui s’hauria d’haver preocupat de crear les reproduccions 3D. L’entitat creu que no hi ha “mala intenció”, ja que el “tarannà” de l’administració no contempla maquetes o reproduccions gràfiques de les infraestructures. Salvem les Valls manté el seu posicionament contrari a la variant d’Olot, tal com es dibuixa a hores d’ara. Creuen que primer caldria “intentar” reduir el trànsit actual que té la capital garrotxina, i després, si cal fer la infraestructura, redimensionar-la amb un carril per banda.

 

Respon