Sant Jaume posa sobre la taula una nova ubicació per a la planta de triatge de la Garrotxa

Les dues institucions es trobaran la setmana que ve en la primer reunió postsentència del TSJ. La proposta de l’Ajuntament se situa a la zona nord del polígon garrotxí, en una ampliació que es preveu pròximament.

Zona nord del polígon de Politger, on podria ubicar-se la planta de triatge (Pau Masó)


Des del Consell Comarcal asseguren que esperaran a la reunió amb Sant Jaume per començar a redactar el nou Pla Especial corregit que hauria de permetre la construcció de la planta a Can Coma de Baix i que rectificaria els punts anul·lats pel TSJ. Però des de l’Ajuntament de Sant Jaume insisteixen a evitar la ubicació de la planta a Can Coma de Baix, per això proposaran al Consell una nova ubicació inèdita fins ara: un espai a la zona nord del polígon de Polítger. Ara mateix aquest espai no existeix, però el consistori preveu ampliar la zona industrial pròximament. Ho explica l’alcalde del poble, en Jordi Cargol, al programa Km21 de Ràdio Olot.

 

Des del Consell Comarcal veuen factible l’opció que proposa Sant Jaume, però asseguren que no prendran cap decisió sense abans parlar-ne amb l’Ajuntament. El president del Consell és en Santi Reixach.

Tavil, amb les mateixes intencions

Fins ara el hàndicap que impedia ubicar la planta en sòl industrial era l’espai. Tavil, una de les empreses del polígon de Polítger, va comprar els terrenys on havia d’anar la planta. Segons Cargol, la intenció de l’empresa es manté.

 

L’ampliació del polígon permetria obrir noves parcel·les. Una d’elles podria enquibir la planta de triatge. Sant Jaume ja treballa en aquesta ampliació i es preveu que en les pròximes setmanes Consell i Ajuntament prenguin una decisió.

Respon