Sant Jaume dona per esgotades les opcions perquè la planta de triatge s’instal·li al municipi

Se n’han discutit fins a tres i, fins ara, cap ha tingut consens ni ha encaixat. L’opció del polígon nord finalment ha fracassat i només queda Can Coma de Baix, una zona on el consistori s’hi oposa frontalment. Davant la situació, l’alcalde diu que l’equipament ha d’anar a un altre municipi.


Tot i la posició de Sant Jaume, el Consell Comarcal ha tirat pel dret i segueix amb la idea d’ubicar la planta de triatge al municipi garrotxí, a Can Coma de Baix. Això, després que s’hagin estudiat fins a dues ubicacions més en el mateix terme municipal. Una va ser en sòl industrial al sector sud del Polígon de Politger, però va xocar amb els interessos d’una empresa. I l’altra, més recent, va ser al sector nord del mateix polígon, però ha quedat descartada per diversos motius. Ho explica l’alcalde de Sant Jaume, Jordi Cargol.

 

El consistori no veu possible ni té intenció de presentar alguna altra nova ubicació i per això demana que la planta es faci a un altre municipi.

 

De moment, l’única ubicació que hi ha sobre la taula és Can Coma de Baix. L’espai és sòl rústic i l’ajuntament defensa que es tracta d’una zona protegida a prop del riu Fluvià. El consistori ja ha dit públicament que farà tot el possible per evitar que la planta s’instal·li en aquests terrenys.

Respon