Sant Jaume vol portar la sentència de la planta de triatge de la Garrotxa al Tribunal Suprem

El consistori ha presentat recurs de cassació a la decisió del TSJ. Creuen que hi ha alguns punts que la sentència no s’han tingut en compte i que poden tenir recorregut. Qui no presentarà recurs és el Consell Comarcal, ni l’Associació de Naturalistes de Girona. Des de l’entitat ecologista asseguren que no poden fer front als costos que això suposa.

Imatge del Tribunal Suprem a Madrid (ACN)


El Tribunal Suprem podria acabar decidint sobre la planta de triatge de la Garrotxa. Després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya dictés que es pot fer l’equipament a Can Coma de Baix si es canvia el Pla Especial, l’Ajuntament de Sant Jaume vol que un altre tribunal es revisi el cas. Per això, ha presentat recurs de cassació. Ho explica l’alcalde del municipi, Jordi Cargol.

 

Alguns dels punts que el TSJ va desestimar són la incompetència del Consell Comarcal per a l’aprovació inicial del Pla Especial, la incoherència d’aquest pla amb el Pla Territorial de les Comarques Gironines, el fet de sobredimensionar la planta  o la infracció de les normes subsidiàries de Sant Jaume de Llierca. Ara el consistori mirarà de carregar-se de més arguments per frenar la planta a Can Coma de Baix.

 

El Tribunal Suprem haurà de dictar sentència per decidir on se situa la planta de triatge. (Pau Masó)

Els naturalistes abandonen la lluita jurídica

Qui ha desistit en aquesta lluita judicial és Naturalistes de Girona. Un dels seus tècnics és en Raül Domínguez.

 

Tot i això, diuen que seguiran reivindicant que la planta de triatge es construeixi en sòl industrial.

S’obre un moment “per parlar”

El Consell Comarcal de la Garrotxa no presentarà recurs, però ja ha indicat que tenen la intensió de modificar el Pla Especial per adaptar-lo a Can Coma de Baix. Malgrat això, hi ha predisposició de totes les parts per buscar altres ubicacions en sol industrial.

 

Mentre duri el “període de reflexió” entre els actors implicats en la planta, el recurs de cassació podria anar avançant. S’estima que en un termini de tres mesos el TSJ pugui estimar o no el recurs. Segons la decisió que prengui el tribunal, el cas arribaria al Suprem.

Respon