Sant Joan les Fonts confia que aquest 2015 complirà tots els requisits que marca el ministeri d’Hisenda

Fins ara ja en complia dos i ara podrà posar l’endeutament per sota del 110%. Des de l’Ajuntament diuen que si no fos pels quasi 50 pisos de protecció oficial que tenen, estarien per sota del 40%.

L’Ajuntament de Sant Joan les Fonts (Jordi Altesa)

Paguen a 30 dies, tenen el pressupost equilibrat i aquest 2015 l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts espera situar el nivell d’endeutament per sota del 110%. Aquestes són els 3 requisits que el ministeri d’Hisenda reclama als ajuntaments i aquest any el municipi garrotxí espera poder-los complir . Una xifra que el seu alcalde, Joan Espona, considera enganyosa perquè hi ha els 48 pisos de protecció oficial coneguts com els Pisos de la Torras. Sense comptar l’hipoteca que s’està pagant i que es compensa amb els lloguers, l’endeutament assegura que estaria per sota del 40%.

El 2014 el pressupost es va tancar amb un benefici de mig milió d’euros. Espona atribueix el resultat a un control de la despesa però sobretot a més ingressos d’impostos com el de construcció i el de béns immobles.

Aquests 547.000€ de superàvit se suma al ja acumulat. D’aquesta manera, els diners estalviats per l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts supera segons Espona els 1,2M€. Uns diners que de moment serveixen per tenir romanent a tresoreria ja que segons Espona si no fos per aquesta reserva no podrien pagar a 30 dies.

L’Ajuntament destaca que fa 5 anys que tanca els comptes gastant menys del previst.

Respon