Sant Joan les Fonts és el primer municipi garrotxí que té un portal de transparència

Sant Joan les Fonts és el primer municipi garrotxí que obre un portal de transparència. Les retribucions dels regidors, les actes dels plens o els pressupostos municipals són alguna de les dades que es poden trobar. Sant Joan s’avança així al compliment de la llei que hauran de complir tots els municipis a finals d’any.

150415 PORTAL TRANSPARENCIA 3

El mes de març el ple de Sant Joan les Fonts va aprovar crear aquesta pàgina web que recull tot tipus d’informació pública del consistori i que ara es vol fer més accessible. Aquest portal de transparència inclou dades de tot tipus segons ha explicat l’alcalde Joan Espona. Sant Joan s’avança uns mesos a la llei catalana de transparència dels ens locals. Aquesta legislació preveu que a finals d’any tots els municipis catalans tinguin un portal com aquest per fer més accessible la informació als ciutadans. Joan Espona.

El portal està dissenyat per aconseguir el “segell Infoparticipa”. Aquest segell desenvolupat per la Universitat Autònoma de Barcelona estableix una sèrie de criteris per avaluar el nivell de transparència i la qualitat de la informació de la que disposa. La intenció és rebre aquest distintiu amb la posada en marxa del nou portal.

Respon