Santa Pau alerta de les conseqüències de les retallades a la Zona Volcànica

Les retallades en el pressupost del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa tenen efectes directes en la conservació dels espais. Ho noten des de Santa Pau que té un 80% de territori protegit. De fet, el seu alcalde té la sensació que a la conselleria li fan “nosa” els Parc Naturals. 

 santapau

Des de Santa Pau posen un exemple del canvi: fa 4 anys era el Parc el que oferia als municipis subbase de formigó per a camins i avui en dia és el Parc qui la demana als pobles perquè no en té. Una situació que al municipi veuen que s’ha agreujat des que els Parcs Naturals depenen del Departament d’Agricultura. L’alcalde de Santa Pau, Pep Companys, admet que a vegades té la sensació que a aquesta conselleria els parcs “li fan nosa”.

A banda de la falta de recursos des de Santa Pau veuen problemes organitzatius com el fet que un municipi que té els principals atractius com la Fageda d’en Jordà o el volcà Croscat no tingui ni veu ni vot a les juntes. Això es tradueix amb que  no se’ls té en compte amb decisions que tenen efectes directes en el seu dia a dia.

Companys creu que la reducció del pressupost del Parc, que xifra en un 60% en 3 anys, posa en dubte el model actual de parcs. Això fa que segurament determinats llocs estiguin més desatesos i creu que és el moment de reflexionar sobre si es pot mantenir la mateixa conservació però sent més permissius.

Mentre dura aquesta situació de pocs ingressos, la brigada de l’Ajuntament de Santa Pau seguirà fent actuacions de millora en territori del Parc Natural per atendre camins i no danyar la imatge que s’emporten els turistes.

Respon