Santa Pau comença a controlar els gorgs després de detectar aglomeracions

Concretament es tracta del gorg de Can Batlle. Aquest dissabte, el consistori ja va limitar l’afluència i les activitats a la zona. Les restriccions s’allargaran fins a finals de mes i, entre les mesures, es recomana no banyar-se. Durant les últimes setmanes, el municipi havia notat una sobrefreqüentació al gorg que provocava actes incívics i era un perill de contagi.

 

El gorg de Can Batlle (Flickr @encantadisimo)


Va ser fa dos caps de setmana quan l’Ajuntament de Santa Pau va veure el gorg de Can Batlle desbordat de visitants. Una situació que va provocar un excés de deixalles i de cotxes als voltants de la zona. Per posar-hi fre, el consistori ha decidit controlar els accessos i limitar l’aforament. El seu alcalde és Pep Companys.

 

L’Ajuntament de Santa Pau recorda que es tracta d’un espai natural protegit i cal treballar per preservar-lo. El consistori ha contractat dos agents per controlar que se segueixen les indicacions. Entre les mesures, es prohibeix l’accés amb vehicles motoritzats o acampar als gorgs. També es recomana no banyar-se.

 

Les restriccions també busquen evitar aglomeracions i risc de contagi. S’allargaran fins l’últim cap de setmana d’agost. Els agents seran els encarregats d’informar i fer complir les mesures. L’Ajuntament de Santa Pau lamenta la decisió, ja que de retruc, també afecta al turista que vol conèixer l’entorn natural de la comarca.

Respon