Santa Pau connencta setze masies més a la xarxa municipal d'aigua

Són unes obres que feia temps que es reclamaven i que ara l’Ajuntament hi ha posat fil a l’agulla. Permetran fer arribar aigua als veïnats de Pujolars i Can Font. Es tracta d’un traçat de sis quilòmetres de tubs que donarà subministrament a setze masos. 

El poble de Santa Pau


Gràcies a una ajuda de l’Agència Catalana de l’Aigua, Santa Pau ha tirat endavant aquest projecte sense dificultats. Feia anys que estava aprovat i el consistori hauria tirat endavant els treballs encara que l’ACA no hagués donat la subvenció. S’espera que entre aquesta tardor i la primavera de l’any que ve, setze masies del municipi puguin connectar-se a la xarxa d’aigua municipal. Segons l’alcalde de Santa Pau, Pep Companys, les obres no són dificultoses.

 

Amb aquesta actuació el municipi fa un pas important per acostar la xarxa d’aigua municipal a tots els veïns. Companys diu que encara no s’arribarà al 100%, però que quedaran punts concrets i masies disseminades on es vol arribar en un futur.

 

Fins ara, les masies que no estaven connectades a la xarxa municipal havien d’utilitzar dipòsits i a vegades calia que l’Ajuntament subministrés amb cisternes d’aigua. Les obres que ja estan en marxa tenen un cost de 80.000 euros. Els veïns n’han hagut de pagar uns 25.000, la mateixa quantitat que ha aportat l’ACA. L’Ajuntament s’ocupa de la resta, uns 30.000 euros.

Respon